Eten

Hoe maak je een milkshake

Hoe maak je een milkshake

Hoe maak je een milkshake? Het lijkt moeilijker dan het werkelijk is. Geef toe, wanneer het buiten warm is, is er niets zo lekker als een goeie frisse milkshake. En om een milkshake te maken hoef je niet ééns naar een brasserie in de buurt te gaan, nee, je maakt je milkshake gewoon zelf.

Benodigdheden milkshake

We gaan er van uit dat je je niet beperkt tot het maken van één milkshake, maar dat je vier milkshakes wenst te maken. Daarvoor heb je volgende ingrediënten nodig:

 • 200 ml volle melk
 • 4 bolletjes vanilleroomijs
 • 1 zakje vanillesuiker
 • Blender of keukenmachine
 • Hoge glazen
 • Rietje

Bereiding Milkshake

 1. Klop de melk eerst met de suiker
  Stap één is het vermengen van de melk en de vanillesuiker. Roer dit bij elkaar en vermeng dit daarom goed. Indien gewenst kun je het al in je blender mixen. De vanillesuiker moet helemaal opgenomen worden door de melk. Dan wordt deze dikker, hetgeen zal zorgen voor een romige nasmaak, wat het lekkerste vanal is.
 2. Tijd om het ijs toe te voegen
  Voeg nu de bolletjes ijs toe aan de blender. Had je de melk en de suiker hier nog niet ingedaan, voeg deze dan nu toe.
 3. Een smaakje toevoegen
  Als je een smaak wenst toe te voegen aan je milkshake, dan kan dit nu. Vers fruit bijvoorbeeld, of een fruit- of chocoladesiroop. Ook alcohol is mogelijk natuurlijk, vervang daarvoor een deel van het melk door vb. Safari of Blue Curaçao, dan heb je meteen een zomerse milkshake.
 4. Start blending
  Zitten alle milkshake ingrediënten in de blender? Start blending! Wacht tot het geheel eruit ziet als een milkshake, en vergeet niet te proeven. Wanneer het te waterig is, kun je gewoon wat ijs toevoegen, is het te stevig, blend je best nog wat langer.
 5. Serveren
  Als je tevreden bent van de smaak, kun je de milkshake serveren. Deze wordt altijd in een hoog glas geserveerd, aangevuld met een stukje fruit op het randje van het glas, al is dat laatste niet verplicht. Enkel nog een rietje in het glas, en genieten maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *